Troskę o środowisko można wyrażać na wiele sposobów. W Miele skupiamy się na tym, by tworzyć trwałe, najwyższej jakości urządzenia, oszczędzające energię i wodę i pozwalające ograniczyć straty żywności. Teraz ruszamy też z wyzwaniem Less Waste Challenge, w ramach którego pokazujemy, jak przygotowywać wyjątkowe dania, nie marnując żadnych składników czy ich części. Wszystko pod okiem najlepszych szefów kuchni. Dołącz do nas!
Miele Less Waste Challenge to nowa formuła warsztatów kulinarnych organizowanych w Miele Experience Centers. Znani szefowie kuchni podpowiadają, jak z resztek jedzenia i odpadków żywności, czyli składników lub ich części wyrzucanych zwykle do kosza, stworzyć wybitne dania w stylu fine dining – o doskonałym smaku i świetnej prezencji.
W przygotowywaniu nietypowych potraw pomaga nowoczesna technologia, dzięki której produkty są nie tylko dłużej świeże, ale też mogą zmienić swoje tradycyjne przeznaczenie, strukturę, formę, a nawet zyskać nowy, ciekawszy smak! Chefowie radzą, jakich urządzeń i technik użyć, by wykreować wyjątkowe danie, które wzbudzi zachwyt rodziny i znajomych.
Chcesz poszerzyć kulinarne horyzonty i dowiedzieć się, jak tworzyć dania w duchu less waste na poziomie fine dining? Zapisz się na nasze warsztaty!
Miele Less Waste Challenge to również seria przepisów, porad i informacji na temat tego, jak ograniczyć wyrzucanie żywności i być bardziej eko na co dzień. Wszystkie przepisy publikowane są na Przepisy – Blog Miele . Pokazujemy tu krok po kroku, jak przygotować konkretne danie – dla ułatwienia ilustrując je zdjęciami. Dowiedz się, jak przygotować:
Dołącz do Miele Less Waste Challenge i zobacz sposoby chefów na zrównoważoną kuchnię.