Przejdź do

Troskę o środowisko można wyrażać na wiele sposobów. W Miele skupiamy się na tym, by tworzyć trwałe, najwyższej jakości urządzenia, oszczędzające energię i wodę i pozwalające ograniczyć straty żywności. Teraz ruszamy też z wyzwaniem Less Waste Challenge, w ramach którego pokazujemy, jak przygotowywać wyjątkowe dania, nie marnując żadnych składników czy ich części. Wszystko pod okiem najlepszych szefów kuchni. Dołącz do nas!

Warsztaty w stylu eko

Miele Less Waste Challenge to nowa formuła warsztatów kulinarnych organizowanych w Miele Experience Centers. Znani szefowie kuchni podpowiadają, jak z resztek jedzenia i odpadków żywności, czyli składników lub ich części wyrzucanych  zwykle do kosza, stworzyć wybitne dania w stylu fine dining – o doskonałym smaku i świetnej prezencji.

W przygotowywaniu nietypowych potraw pomaga nowoczesna technologia, dzięki której produkty są nie tylko dłużej świeże, ale też mogą zmienić swoje tradycyjne przeznaczenie, strukturę, formę, a nawet zyskać nowy, ciekawszy smak! Chefowie radzą, jakich urządzeń i technik użyć, by wykreować wyjątkowe danie, które wzbudzi zachwyt rodziny i znajomych.

Podejmij kulinarne ekowyzwanie z Miele!

Chcesz poszerzyć kulinarne horyzonty i dowiedzieć się, jak tworzyć dania w duchu less waste na poziomie fine dining? Zapisz się na nasze warsztaty!

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj się przepisami mistrzów

Miele Less Waste Challenge to również seria przepisów, porad i informacji na temat tego, jak ograniczyć wyrzucanie żywności i być bardziej eko na co dzień. Wszystkie przepisy publikowane są na  . Pokazujemy tu krok po kroku, jak przygotować konkretne danie – dla ułatwienia ilustrując je zdjęciami. Dowiedz się, jak przygotować:

Dołącz do Miele Less Waste Challenge i zobacz sposoby chefów na zrównoważoną kuchnię.