• Zrównoważony Rozwój
  • Building Tomorrow
  • Nasze sklepy
  • Kulinaria
  • Przepisy
  • Technologie
Filet z łososia jurajskiego z czarną soczewicą, brukselką i skorzonerą

Filet z łososia jurajskiego z czarną soczewicą, brukselką i skorzonerą

Jak gotować smacznie, ekologicznie i zdrowo, a przy tym szybko i bez wysiłku? Klucz to odpowiedni dobór składników i intuicyjne urządzenia AGD. Sprawdź, jak przygotować doskonałą czarną soczewicę z plastrem łososia jurajskiego z brukselkami i...
Czytaj więcej
Pudding ze świątecznej baby drożdżowej z lodami piernikowymi

Pudding ze świątecznej baby drożdżowej z lodami piernikowymi

Po świętach – jak co roku – zostało ci sporo nadprogramowego ciasta, na które nikt już nie ma ochoty? Zamiast je wyrzucać, zrób z nich bazę do pysznego puddingu. Podany z lodami piernikowymi domowej roboty...
Czytaj więcej
Sajgonki z wigilijnego karpia z majonezem śliwkowym

Sajgonki z wigilijnego karpia z majonezem śliwkowym

Karp to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Często jednak nie udaje się go zjeść w całości podczas wigilijnej wieczerzy, a odgrzewany nie smakuje już tak samo dobrze. Co zrobić z kłopotliwymi resztkami? Nasza propozycja to...
Czytaj więcej
Bułki bao z szarpaną kaczką w sosie z redukcji kompotu świątecznego

Bułki bao z szarpaną kaczką w sosie z redukcji kompotu świątecznego

Bułka bao, czyli tradycyjny chiński przysmak, to doskonały sposób na kreatywne wykorzystanie resztek ze świątecznego stołu. Można ją nadziać zarówno mięsem, jak i warzywami albo… jednym i drugim! Nasza propozycja na poświąteczne less waste party,...
Czytaj więcej
Świąteczna kaczka faszerowana owocami, ziołami i szalotką w sosie z nalewki pigwowej

Świąteczna kaczka faszerowana owocami, ziołami i szalotką w sosie z nalewki pigwowej

Co przyszykować na świąteczny stół, by było pysznie, wystawnie i z klasą? Nasza propozycja to faszerowana kaczka z nadzieniem z aromatycznych pomarańczy i szalotki, soczystych jabłek i ostrego imbiru, z nutą wędzonej śliwki. Wszystko podlane...
Czytaj więcej
Pizza z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraiche

Pizza z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraiche

Pizza kojarzy nam się albo z szybką przekąską, zjedzoną gdzieś w biegu, albo z niezobowiązującym posiłkiem, naturalnie uzupełniającym spotkanie w gronie znajomych. Czy da się zrobić z niej wystawne (a nawet świąteczne!) danie? Miele udowadnia,...
Czytaj więcej
Sałatka z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią i jarmużem

Sałatka z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią i jarmużem

Dynia sprawdza się nie tylko w pożywnej zupie, wytrawnych plackach czy aromatycznym cieście. Świetnie komponuje się też z sałatkami! Sprawdź, jak zrobić sałatkę z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią, jarmużem i orzechami, podkręconą ostro-słodką...
Czytaj więcej
Kluseczki dyniowe z parmezanem

Kluseczki dyniowe z parmezanem

Jesień to czas, w którym na stole niepodzielnie królują dynie. A przynajmniej powinny! Dynia zawiera mnóstwo cennej witaminy A, która działa przeciwzapalnie , dlatego powinna być stałym elementem jesienno-zimowego menu. Na szczęście możliwości kreacji są...
Czytaj więcej
Dyniowe brownie – nowa odsłona klasyki

Dyniowe brownie – nowa odsłona klasyki

Mocno czekoladowe, pachnące i miękkie brownie to idealna propozycja na chłodne, jesienno-zimowe dni. Przegania smutki, poprawia nastrój i sprawia, że nabieramy większej ochoty do działania. Jednak klasyczna wersja tego ciasta może dostarczyć sporo pustych kalorii,...
Czytaj więcej
Rabarbarowy kogel-mogel z bezą i kwaśną śmietaną

Rabarbarowy kogel-mogel z bezą i kwaśną śmietaną

Są takie przysmaki, które mimo upływu lat nigdy się nie nudzą. Jednym z nich jest kogel-mogel – kultowy deser PRL-u, który wielu z nas kojarzy się z domowym ciepłem, babciną miłością i troską. Nic dziwnego,...
Czytaj więcej
Warzywa gotowane na parze z aromatycznym bulionem z obierek i ziół oraz twarogiem z pesto z naci

Warzywa gotowane na parze z aromatycznym bulionem z obierek i ziół oraz twarogiem...

Lekki, ciepły posiłek na bazie warzyw to idealna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie zarówno walory zdrowotne, jak i smakowe. Intensywne w smaku danie, pełne mieszających się aromatów przypraw i ziół to nasz ukłon w...
Czytaj więcej
Kwiaty cukinii faszerowane czerstwym pieczywem z pastą paprykową i rodzynkami, podane z kompresowaną cukinią i jogurtem z ziołami

Kwiaty cukinii faszerowane czerstwym pieczywem z pastą paprykową i rodzynkami, podane z kompresowaną cukinią...

Delikatne, ale chrupiące. Lekkie, ale bardzo pożywne. Proste w przygotowaniu, a dające niesamowity efekt na talerzu. Faszerowane kwiaty cukinii, bo o nich mowa, to propozycja dla tych, którzy nie lubią w kuchni sztampy i nudy....
Czytaj więcej
Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i liści kalarepy

Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i...

Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i liści kalarepy
Czytaj więcej
Stek z selera w aromacie kawy z prażonymi skórkami z marchewki

Stek z selera w aromacie kawy z prażonymi skórkami z marchewki

Stek kojarzy się głównie z kawałkiem soczystego mięsa (lub rzadziej – porcją odpowiednio przekrojonej ryby), jednak w kuchniach świata coraz śmielej pojawiają się też jego wegańskie wersje. W roślinnym menu brylują przede wszystkim kruche, pieczone...
Czytaj więcej
Stek z kalafiora z kalafiorowym risotto, sosem na pieczonych obierkach warzywnych i surówką z marynowanej kalarepy i selera

Stek z kalafiora z kalafiorowym risotto, sosem na pieczonych obierkach warzywnych i surówką...

Kalafior sprawdza się nie tylko w zupie lub jako dodatek do ziemniaków, przykryty apetyczną chmurką z bułki tartej. Warto spróbować go również w formie… steka! Stek z kalafiora, podany z aromatycznym risotto i surówką, to...
Czytaj więcej
Smażone truskawki z karmelizowanymi szypułkami pod sosem z białego wina i orzechową pianką

Smażone truskawki z karmelizowanymi szypułkami pod sosem z białego wina i orzechową pianką

Truskawki najczęściej serwujemy ze słodkimi dodatkami, ale świetnie komponują się też z wytrawnymi akcentami, np. białym winem. Szukasz inspiracji?
Czytaj więcej
Pieczone ziemniaki jak z ogniska z wiśniami, rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki

Pieczone ziemniaki jak z ogniska z wiśniami, rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki

Miękki, lekko wilgotny, rozpływający się w ustach miąższ otulony cudownie chrupiącą skórką – taki jest idealny ziemniak z ogniska. A gdyby tak lekko go podrasować, przełamać innymi smakami, dodać nieco charakteru? Prosto, wykwintnie i bez...
Czytaj więcej
Karmelizowane morele na toście francuskim, lody z liści selera naciowego, kruszonka i migdał z prażonej pestki moreli

Karmelizowane morele na toście francuskim, lody z liści selera naciowego, kruszonka i migdał...

Tosty francuskie to smaczne, ale mało wyszukane danie, które można zjeść zarówno na dobry początek dnia, szybki lunch czy przyjemną kolację. Jeśli jednak dodasz do nich karmelizowane morele i lody z liści selera, podsypiesz chrupiącą...
Czytaj więcej
Chłodne napoje kawowe na upały

Chłodne napoje kawowe na upały

Letnie temperatury to doskonały pretekst, aby zrezygnować ze standardowej, ciepłej kawy i wypróbować swój ulubiony napój w nieco bardziej orzeźwiającej odsłonie. Sprawdź  propozycje naszej baristki, przygotowane w ekspresach Miele!  
Czytaj więcej
Sałatka z grillowanymi szparagami, chrupiącym jajkiem i wędzonym łososiem

Sałatka z grillowanymi szparagami, chrupiącym jajkiem i wędzonym łososiem

Masz ochotę na wykwintną sałatkę? Wykorzystaj szparagi i łososia wędzonego – te składniki to połączenie idealne! Poznaj wskazówki szefa kuchni.
Czytaj więcej
Włoska frittata ze szparagami, wędzonym twarogiem i grillowaną ciabattą

Włoska frittata ze szparagami, wędzonym twarogiem i grillowaną ciabattą

Kuchnia włoska charakteryzuje się prostotą i zamiłowaniem do najlepszej jakości produktów. Jednym z pomysłów na smaczny oraz sycący posiłek jest frittata – danie na bazie jajek z patelni. Poznaj przepis na pyszną frittatę!
Czytaj więcej
Młode pory z panierowanym jajkiem, sosem berneńskim, kozim twarogiem i orzechami laskowymi

Młode pory z panierowanym jajkiem, sosem berneńskim, kozim twarogiem i orzechami laskowymi

Młode pory z panierowanym jajkiem to prosta w przygotowaniu propozycja na smaczną i efektowną przystawkę. Zainspiruj się z Miele!
Czytaj więcej
Gammon – szynka pieczona na Święta

Gammon – szynka pieczona na Święta

Gammon to tradycyjna szynka pieczona serwowana w Anglii z okazji świąt. Jej wyjątkowy smak podkreśla miodowa marynata do mięsa. Poznaj przepis na gammon.
Czytaj więcej
Tarta cytrynowa na kruchym spodzie z kremem i włoską bezą

Tarta cytrynowa na kruchym spodzie z kremem i włoską bezą

Tarta cytrynowa z pyszną, włoską bezą to ciasto, które zachwyca słodkim i jednocześnie orzeźwiającym smakiem. Sprawdź sprawdzony przepis na tartę.
Czytaj więcej
Warzywa stir fry z cykorią z teppana i karczochem w tempurze z woka

Warzywa stir fry z cykorią z teppana i karczochem w tempurze z woka

Poznaj przepis na przepyszne i chrupiące warzywa stir fry z dodatkiem cykorii oraz karczocha w tempurze przygotowywane w chińskim woku.
Czytaj więcej
Sernik z białą czekoladą pieczony z dodatkiem pary

Sernik z białą czekoladą pieczony z dodatkiem pary

Szukasz pomysłu na puszysty sernik? Poznaj przepis na sernik z dodatkiem białej czekolady na chrupkim spodzie, który zachwyca wyjątkowym smakiem.
Czytaj więcej
Perliczka faszerowana kaszą bulgur w emulsji z domowym BBQ

Perliczka faszerowana kaszą bulgur w emulsji z domowym BBQ

Poznaj przepis na aromatyczną perliczkę faszerowaną kaszą bulgur w emulsji z domowego sosu BBQ. Przyrządź w domu danie, jak w wykwintnej restauracji.
Czytaj więcej
Makaron pappardelle z polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Makaron pappardelle z polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Poznaj wyjątkowy przepis na makaron pappardelle z aromatyczną polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi.
Czytaj więcej
Owoce morza w nowoczesnej odsłonie – małże św. Jakuba na dwa sposoby

Owoce morza w nowoczesnej odsłonie – małże św. Jakuba na dwa sposoby

Zastanawiasz się, jak przygotować małże św. Jakuba? Poznaj przepis na pieczone małże w asyście puree z selera oraz orzeźwiające ceviche.
Czytaj więcej
Kiszone warzywa w zalewie 1:2:3

Kiszone warzywa w zalewie 1:2:3

Jak przygotować zdrowe kiszone warzywa w słoiku? Poznaj przepis na kiszonkę wielowarzywną i zachwyć się jej wyjątkowym smakiem.
Czytaj więcej
Jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym aioli z chipotle

Jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym...

Poznaj przepis na przepyszne jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym aioli, przygotowany przez szefa kuchni.
Czytaj więcej
Halibut gotowany na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli

Halibut gotowany na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli

Pomysł na szybki obiad, jak z dobrej restauracji? Poznaj przepis na halibuta gotowanego na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli.
Czytaj więcej
Gołąbki wegetariańskie z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej

Gołąbki wegetariańskie z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej

Poznaj przepis na gołąbki z kapusty włoskiej w wersji wegetariańskiej z aromatycznym farszem z ziemniaków i prażonych orzechów laskowych.
Czytaj więcej
Beza Pavlova z kremem mascarpone w akompaniamencie owoców i konfitowanego fenkułu

Beza Pavlova z kremem mascarpone w akompaniamencie owoców i konfitowanego fenkułu

Beza Pavlova to deser uwielbiany na całym świecie. Poznaj przepis na mini bezy z kremem mascarpone, sosem śliwkowym, konfitowanym fenkułem i owocami.
Czytaj więcej
  • O nas
  • Jakość Miele
  • Polityka plików cookies
© 2023 Miele. Wszelkie prawa zastrzeżone.