• Zrównoważony Rozwój
  • Building Tomorrow
  • Nasze sklepy
  • Kulinaria
  • Przepisy
  • Technologie
Przepis na naleśniki wytrawne z warzywami w sosie holenderskim

Przepis na naleśniki wytrawne z warzywami w sosie holenderskim

Naleśniki na słodko to znana i lubiana opcja śniadaniowa. Dziś zachęcamy Cię jednak do wypróbowania wytrawnej wersji. Przygotuj z naszym szefem kuchni zbilansowany posiłek, który dostarczy ci zarówno węglowodanów, protein oraz witamin i składników odżywczych...
Czytaj więcej
Palony duet: okoń morski i dorsz

Palony duet: okoń morski i dorsz

Częstsze jedzenie ryb na obiad to nie tylko moda wynikająca z popularności pescowegetarianizmu. Ryby mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. Są bogate w białko, witaminy i minerały, a także w kwasy tłuszczowe omega-3, które wspierają...
Czytaj więcej
Fine dining w domowym wydaniu – Kurczak Liutika z musem z kurczaka, papryką, pietruszkowym pesto i plackami gözleme

Fine dining w domowym wydaniu – Kurczak Liutika z musem z kurczaka, papryką,...

Piękne kompozycje, nieoczywiste połączenia smakowe, najwyższej jakości składniki – dania fine dining to prawdziwy kulinarny spektakl, tworzony ręką prawdziwego mistrza kuchni. Czy można doświadczyć takich wrażeń we własnym domu? Jak najbardziej. Sprawdź nasz pomysł na...
Czytaj więcej
Knedle ze słodkim śliwkowym chutney’em i łosoś z sosem holenderskim

Knedle ze słodkim śliwkowym chutney’em i łosoś z sosem holenderskim

Łosoś ze słodkimi knedlami? Brzmi zaskakująco, ale dania mięsne i rybne świetnie komponują się ze słodkimi smakami. Sprawdź, jaka jest historia śliwkowego chutney’a – nadzienia pysznych knedli oraz dowiedz się, jak przygotować wyborną i delikatną...
Czytaj więcej
Tarta z zielonymi szparagami i serem Bursztyn

Tarta z zielonymi szparagami i serem Bursztyn

Chcesz zaskoczyć swoich gości niebanalnym, ale prostym daniem? Przedstawiamy przepis na wyjątkową tartę z zielonymi szparagami i serem Bursztyn, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Czytaj więcej
Szparagowa panna cotta z wanilią i salsą z rabarbaru, truskawek i szparagów – oryginalny i smakowity deser

Szparagowa panna cotta z wanilią i salsą z rabarbaru, truskawek i szparagów –...

Szukasz niebanalnego przepisu na deser, który zaskoczy i oczaruje Twoich gości? Oto propozycja idealna dla Ciebie: szparagowa panna cotta z wanilią, dopełniona salsą z rabarbaru i truskawek.
Czytaj więcej
Arancini z czosnkiem niedźwiedzim, kremem z białych szparagów, parmezanem i nowalijkami – odkryj danie regionalne włoskiej kuchni

Arancini z czosnkiem niedźwiedzim, kremem z białych szparagów, parmezanem i nowalijkami – odkryj...

Zanurz się w świat wyjątkowych smaków włoskiej kuchni regionalnej i przygotuj aromatyczne arancini z czosnkiem niedźwiedzim, kremem z białych szparagów, parmezanem i nowalijkami.
Czytaj więcej
Rozpływający się w ustach kremowy łosoś z pomidorami

Rozpływający się w ustach kremowy łosoś z pomidorami

Czytaj więcej
Mistrzowskie śniadanie – łosoś z jajkiem, wędzoną cebulą i selerem sous vide

Mistrzowskie śniadanie – łosoś z jajkiem, wędzoną cebulą i selerem sous vide

Dzisiaj chcemy zaproponowaćCi przepis na mistrzowskie śniadanie, przy którym idealnie sprawdzą się innowacyjne urządzeniaMiele. Ten wyjątkowy posiłek z łososiem, jajkiem, wędzoną cebulą i selerem sous vide to połączenie doskonałych smaków i aromatów, które będą ucztą...
Czytaj więcej
Wegańskie wielkanocne bułeczki hot cross buns– wielkanocny treat

Wegańskie wielkanocne bułeczki hot cross buns– wielkanocny treat

Święta to czas niezwykłych aromatów, rodzinnej atmosfery i rozpieszczania się smakami. Sprawdź, jak zrobić wielkanocne wegańskie bułeczki hot cross buns szefa kuchni Miele. Pomogą ci w tym niezawodne urządzenia – piekarnik lub DGC Miele.
Czytaj więcej
Wegański żurek z wędzonym twarogiem, musztardą i tofu – przepis less waste

Wegański żurek z wędzonym twarogiem, musztardą i tofu – przepis less waste

Wielkanoc to czas tradycyjnych potraw, ale to nie znaczy, że weganie muszą zrezygnować z pysznego żurku. Przeciwnie, wegański żurek z wędzonym twarogiem, musztardą i tofu szefa kuchni Miele to doskonała propozycja dla tych, którzy chcą...
Czytaj więcej
Pasztet z kaczki z suszonymi morelami less waste – świąteczne gotowanie bez marnowania!

Pasztet z kaczki z suszonymi morelami less waste – świąteczne gotowanie bez marnowania!

Pasztet z kaczki z suszonymi morelami to doskonały przykład wykorzystania produktów, które mogłyby zostać zmarnowane, a zamiast tego tworzą pyszne danie. Zostało trochę suszonych owoców po wypiekach? Ugotowało ci się za dużo kaszy jęczmiennej? Pozostała...
Czytaj więcej
„Złodziejskie jabłka” – burgery z dżemem jabłkowym

„Złodziejskie jabłka” – burgery z dżemem jabłkowym

Gotowanie to może być prawdziwą przygodą i przyjemnością, szczególnie gdy na stole leżą znakomite składniki, a w całym procesie wspierają cię zaufane i niezawodne urządzenia AGD. Sprawdź jak przygotować smaczne, zdrowe i unikatowe burgery ze...
Czytaj więcej
Filet z łososia jurajskiego z czarną soczewicą, brukselką i skorzonerą

Filet z łososia jurajskiego z czarną soczewicą, brukselką i skorzonerą

Jak gotować smacznie, ekologicznie i zdrowo, a przy tym szybko i bez wysiłku? Klucz to odpowiedni dobór składników i intuicyjne urządzenia AGD. Sprawdź, jak przygotować doskonałą czarną soczewicę z plastrem łososia jurajskiego z brukselkami i...
Czytaj więcej
Pudding ze świątecznej baby drożdżowej z lodami piernikowymi

Pudding ze świątecznej baby drożdżowej z lodami piernikowymi

Po świętach – jak co roku – zostało ci sporo nadprogramowego ciasta, na które nikt już nie ma ochoty? Zamiast je wyrzucać, zrób z nich bazę do pysznego puddingu. Podany z lodami piernikowymi domowej roboty...
Czytaj więcej
Sajgonki z wigilijnego karpia z majonezem śliwkowym

Sajgonki z wigilijnego karpia z majonezem śliwkowym

Karp to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Często jednak nie udaje się go zjeść w całości podczas wigilijnej wieczerzy, a odgrzewany nie smakuje już tak samo dobrze. Co zrobić z kłopotliwymi resztkami? Nasza propozycja to...
Czytaj więcej
Bułki bao z szarpaną kaczką w sosie z redukcji kompotu świątecznego

Bułki bao z szarpaną kaczką w sosie z redukcji kompotu świątecznego

Bułka bao, czyli tradycyjny chiński przysmak, to doskonały sposób na kreatywne wykorzystanie resztek ze świątecznego stołu. Można ją nadziać zarówno mięsem, jak i warzywami albo… jednym i drugim! Nasza propozycja na poświąteczne less waste party,...
Czytaj więcej
Świąteczna kaczka faszerowana owocami, ziołami i szalotką w sosie z nalewki pigwowej

Świąteczna kaczka faszerowana owocami, ziołami i szalotką w sosie z nalewki pigwowej

Co przyszykować na świąteczny stół, by było pysznie, wystawnie i z klasą? Nasza propozycja to faszerowana kaczka z nadzieniem z aromatycznych pomarańczy i szalotki, soczystych jabłek i ostrego imbiru, z nutą wędzonej śliwki. Wszystko podlane...
Czytaj więcej
Pizza z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraiche

Pizza z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraiche

Pizza kojarzy nam się albo z szybką przekąską, zjedzoną gdzieś w biegu, albo z niezobowiązującym posiłkiem, naturalnie uzupełniającym spotkanie w gronie znajomych. Czy da się zrobić z niej wystawne (a nawet świąteczne!) danie? Miele udowadnia,...
Czytaj więcej
Sałatka z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią i jarmużem

Sałatka z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią i jarmużem

Dynia sprawdza się nie tylko w pożywnej zupie, wytrawnych plackach czy aromatycznym cieście. Świetnie komponuje się też z sałatkami! Sprawdź, jak zrobić sałatkę z pieczonej dyni z czarną soczewicą, cykorią, jarmużem i orzechami, podkręconą ostro-słodką...
Czytaj więcej
Kluseczki dyniowe z parmezanem

Kluseczki dyniowe z parmezanem

Jesień to czas, w którym na stole niepodzielnie królują dynie. A przynajmniej powinny! Dynia zawiera mnóstwo cennej witaminy A, która działa przeciwzapalnie , dlatego powinna być stałym elementem jesienno-zimowego menu. Na szczęście możliwości kreacji są...
Czytaj więcej
Dyniowe brownie – nowa odsłona klasyki

Dyniowe brownie – nowa odsłona klasyki

Mocno czekoladowe, pachnące i miękkie brownie to idealna propozycja na chłodne, jesienno-zimowe dni. Przegania smutki, poprawia nastrój i sprawia, że nabieramy większej ochoty do działania. Jednak klasyczna wersja tego ciasta może dostarczyć sporo pustych kalorii,...
Czytaj więcej
Rabarbarowy kogel-mogel z bezą i kwaśną śmietaną

Rabarbarowy kogel-mogel z bezą i kwaśną śmietaną

Są takie przysmaki, które mimo upływu lat nigdy się nie nudzą. Jednym z nich jest kogel-mogel – kultowy deser PRL-u, który wielu z nas kojarzy się z domowym ciepłem, babciną miłością i troską. Nic dziwnego,...
Czytaj więcej
Warzywa gotowane na parze z aromatycznym bulionem z obierek i ziół oraz twarogiem z pesto z naci

Warzywa gotowane na parze z aromatycznym bulionem z obierek i ziół oraz twarogiem...

Lekki, ciepły posiłek na bazie warzyw to idealna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie zarówno walory zdrowotne, jak i smakowe. Intensywne w smaku danie, pełne mieszających się aromatów przypraw i ziół to nasz ukłon w...
Czytaj więcej
Kwiaty cukinii faszerowane czerstwym pieczywem z pastą paprykową i rodzynkami, podane z kompresowaną cukinią i jogurtem z ziołami

Kwiaty cukinii faszerowane czerstwym pieczywem z pastą paprykową i rodzynkami, podane z kompresowaną cukinią...

Delikatne, ale chrupiące. Lekkie, ale bardzo pożywne. Proste w przygotowaniu, a dające niesamowity efekt na talerzu. Faszerowane kwiaty cukinii, bo o nich mowa, to propozycja dla tych, którzy nie lubią w kuchni sztampy i nudy....
Czytaj więcej
Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i liści kalarepy

Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i...

Warzywa w tempurze z sosem jogurtowym z pesto z naci marchwi, selera i liści kalarepy
Czytaj więcej
Stek z selera w aromacie kawy z prażonymi skórkami z marchewki

Stek z selera w aromacie kawy z prażonymi skórkami z marchewki

Stek kojarzy się głównie z kawałkiem soczystego mięsa (lub rzadziej – porcją odpowiednio przekrojonej ryby), jednak w kuchniach świata coraz śmielej pojawiają się też jego wegańskie wersje. W roślinnym menu brylują przede wszystkim kruche, pieczone...
Czytaj więcej
Stek z kalafiora z kalafiorowym risotto, sosem na pieczonych obierkach warzywnych i surówką z marynowanej kalarepy i selera

Stek z kalafiora z kalafiorowym risotto, sosem na pieczonych obierkach warzywnych i surówką...

Kalafior sprawdza się nie tylko w zupie lub jako dodatek do ziemniaków, przykryty apetyczną chmurką z bułki tartej. Warto spróbować go również w formie… steka! Stek z kalafiora, podany z aromatycznym risotto i surówką, to...
Czytaj więcej
Smażone truskawki z karmelizowanymi szypułkami pod sosem z białego wina i orzechową pianką

Smażone truskawki z karmelizowanymi szypułkami pod sosem z białego wina i orzechową pianką

Truskawki najczęściej serwujemy ze słodkimi dodatkami, ale świetnie komponują się też z wytrawnymi akcentami, np. białym winem. Szukasz inspiracji?
Czytaj więcej
Pieczone ziemniaki jak z ogniska z wiśniami, rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki

Pieczone ziemniaki jak z ogniska z wiśniami, rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki

Miękki, lekko wilgotny, rozpływający się w ustach miąższ otulony cudownie chrupiącą skórką – taki jest idealny ziemniak z ogniska. A gdyby tak lekko go podrasować, przełamać innymi smakami, dodać nieco charakteru? Prosto, wykwintnie i bez...
Czytaj więcej
Karmelizowane morele na toście francuskim, lody z liści selera naciowego, kruszonka i migdał z prażonej pestki moreli

Karmelizowane morele na toście francuskim, lody z liści selera naciowego, kruszonka i migdał...

Tosty francuskie to smaczne, ale mało wyszukane danie, które można zjeść zarówno na dobry początek dnia, szybki lunch czy przyjemną kolację. Jeśli jednak dodasz do nich karmelizowane morele i lody z liści selera, podsypiesz chrupiącą...
Czytaj więcej
Chłodne napoje kawowe na upały

Chłodne napoje kawowe na upały

Letnie temperatury to doskonały pretekst, aby zrezygnować ze standardowej, ciepłej kawy i wypróbować swój ulubiony napój w nieco bardziej orzeźwiającej odsłonie. Sprawdź  propozycje naszej baristki, przygotowane w ekspresach Miele!  
Czytaj więcej
Sałatka z grillowanymi szparagami, chrupiącym jajkiem i wędzonym łososiem

Sałatka z grillowanymi szparagami, chrupiącym jajkiem i wędzonym łososiem

Masz ochotę na wykwintną sałatkę? Wykorzystaj szparagi i łososia wędzonego – te składniki to połączenie idealne! Poznaj wskazówki szefa kuchni.
Czytaj więcej
Włoska frittata ze szparagami, wędzonym twarogiem i grillowaną ciabattą

Włoska frittata ze szparagami, wędzonym twarogiem i grillowaną ciabattą

Kuchnia włoska charakteryzuje się prostotą i zamiłowaniem do najlepszej jakości produktów. Jednym z pomysłów na smaczny oraz sycący posiłek jest frittata – danie na bazie jajek z patelni. Poznaj przepis na pyszną frittatę!
Czytaj więcej
Młode pory z panierowanym jajkiem, sosem berneńskim, kozim twarogiem i orzechami laskowymi

Młode pory z panierowanym jajkiem, sosem berneńskim, kozim twarogiem i orzechami laskowymi

Młode pory z panierowanym jajkiem to prosta w przygotowaniu propozycja na smaczną i efektowną przystawkę. Zainspiruj się z Miele!
Czytaj więcej
Gammon – szynka pieczona na Święta

Gammon – szynka pieczona na Święta

Gammon to tradycyjna szynka pieczona serwowana w Anglii z okazji świąt. Jej wyjątkowy smak podkreśla miodowa marynata do mięsa. Poznaj przepis na gammon.
Czytaj więcej
Tarta cytrynowa na kruchym spodzie z kremem i włoską bezą

Tarta cytrynowa na kruchym spodzie z kremem i włoską bezą

Tarta cytrynowa z pyszną, włoską bezą to ciasto, które zachwyca słodkim i jednocześnie orzeźwiającym smakiem. Sprawdź sprawdzony przepis na tartę.
Czytaj więcej
Warzywa stir fry z cykorią z teppana i karczochem w tempurze z woka

Warzywa stir fry z cykorią z teppana i karczochem w tempurze z woka

Poznaj przepis na przepyszne i chrupiące warzywa stir fry z dodatkiem cykorii oraz karczocha w tempurze przygotowywane w chińskim woku.
Czytaj więcej
Sernik z białą czekoladą pieczony z dodatkiem pary

Sernik z białą czekoladą pieczony z dodatkiem pary

Szukasz pomysłu na puszysty sernik? Poznaj przepis na sernik z dodatkiem białej czekolady na chrupkim spodzie, który zachwyca wyjątkowym smakiem.
Czytaj więcej
Perliczka faszerowana kaszą bulgur w emulsji z domowym BBQ

Perliczka faszerowana kaszą bulgur w emulsji z domowym BBQ

Poznaj przepis na aromatyczną perliczkę faszerowaną kaszą bulgur w emulsji z domowego sosu BBQ. Przyrządź w domu danie, jak w wykwintnej restauracji.
Czytaj więcej
Makaron pappardelle z polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Makaron pappardelle z polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Poznaj wyjątkowy przepis na makaron pappardelle z aromatyczną polędwicą wołową sous vide, szparagami i pomidorkami koktajlowymi.
Czytaj więcej
Owoce morza w nowoczesnej odsłonie – małże św. Jakuba na dwa sposoby

Owoce morza w nowoczesnej odsłonie – małże św. Jakuba na dwa sposoby

Zastanawiasz się, jak przygotować małże św. Jakuba? Poznaj przepis na pieczone małże w asyście puree z selera oraz orzeźwiające ceviche.
Czytaj więcej
Kiszone warzywa w zalewie 1:2:3

Kiszone warzywa w zalewie 1:2:3

Jak przygotować zdrowe kiszone warzywa w słoiku? Poznaj przepis na kiszonkę wielowarzywną i zachwyć się jej wyjątkowym smakiem.
Czytaj więcej
Jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym aioli z chipotle

Jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym...

Poznaj przepis na przepyszne jajko sous vide z hummusem z cieciorki, salsą z krewetek, szparagami i krewetkowym aioli, przygotowany przez szefa kuchni.
Czytaj więcej
Halibut gotowany na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli

Halibut gotowany na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli

Pomysł na szybki obiad, jak z dobrej restauracji? Poznaj przepis na halibuta gotowanego na parze w asyście potrawki z małży, ziemniaków i fasoli.
Czytaj więcej
Gołąbki wegetariańskie z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej

Gołąbki wegetariańskie z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej

Poznaj przepis na gołąbki z kapusty włoskiej w wersji wegetariańskiej z aromatycznym farszem z ziemniaków i prażonych orzechów laskowych.
Czytaj więcej
Beza Pavlova z kremem mascarpone w akompaniamencie owoców i konfitowanego fenkułu

Beza Pavlova z kremem mascarpone w akompaniamencie owoców i konfitowanego fenkułu

Beza Pavlova to deser uwielbiany na całym świecie. Poznaj przepis na mini bezy z kremem mascarpone, sosem śliwkowym, konfitowanym fenkułem i owocami.
Czytaj więcej
  • O nas
  • Jakość Miele
  • Polityka plików cookies
© 2023 Miele. Wszelkie prawa zastrzeżone.